Kanelknuter - Lite slår nystekte kanelknuter i popularitet. De er myke og saftige. I tillegg dufter de himmelsk ...
Foto: Foto: Svein Brimi

Kanelknuter

Lite slår nystekte kanelknuter i popularitet. De er myke og saftige. I tillegg dufter de himmelsk ...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og varm til lunken. Smuldre gjæren i en bakebolle, og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen. 

Tilsett sukker og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbakingen. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Dett deigen lunt til heving dekket med plast i ca. 30. min. 

Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet.

Strø mel på bakebordet, kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 40x50 cm. Bre smøret utover halvparten av leiven, og strø sukker og kanel over. Brett resten av leiven over den delen som er smurt med smørblanding. Del leiven opp i ca. 22 remserTvinn remsene og slå deretter en knute på dem. Enden på remsen festes på undersiden av knuten. 

Sett kanelknutene på stekebrett med bakepapir og la dem heve i ca. 40 min. Pensle med sammenvispet egg og strø med perlesukker. Stek ved 175 grader i ca. 20 min. 

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.