Kaninører

Kaninører

Deilige rundstykker i kreativ form. Artig for barna å være med på å lage, også smaker de veldig godt.

Christopher Sjuve
120 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

(10 stk) Bland alle ingrediensene, men spar 1/2 dl av vannet til senere. Kjør deigen i kjøkkenmaskin med elteklo i ca. 4 min på sakte fart. Øk deretter hastigheten i ca. 7 minutter. Tilsett så den siste skvetten med vann, litt etter litt, mens maskinen går. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate. La deigen hvile i ca. 1 time. Del deigen i ti emner, og trill til runde kuler som deretter formes til pølser med litt spisse ender. Bruk en rund pinne eller lignende til å lage en fordypning på langs over hvert deigemne. Bruk gjerne litt mel, så ikke pinnen henger fast i deigen. Slik får du en fordypning i emnet, som så skal klemmes litt sammen. Klem deretter emnet sammen på midten og vri forsiktig rundt slik at begge endene av emnet peker i samme retning. Rundstykkene heves med fordypningen ned. Ha godt med mel under rundstykkene. Hev rundstykkene til dobbel størrelse. Når rundstykkene er ferdig hevet snur du dem rundt og setter dem på en plate med bakepapir. Strø litt rugmel over og stek i midten av ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter til de er gyldenbrune. Avkjøles på rist.

Kanskje disse også frister?