Slik gjør du det:
Start med å lage karamellsukker. Spray en liten langpanne med matfett, og sett til siden så lenge.
I en vid kjele eller stekepanne smeltes sukker på middels varme til lysebrun flytende karamell. Om du liker mer intens karamellsmak, kan du lage den litt mørkere. Ha blandingen over i den smurte langpannen, og la det stivne, ca. 15-20 minutter.
Når karamellen er avkjølt, slå langpannen mot gulvet eller på en kjøkkenbenk slik at det blir mange biter. Finhakk den harde karamellen i en blender til du får sukker. Tilsett maisenna og salt og mal videre i blenderen til du får finkornet karamellsukker eller -melis. Maisenna er viktig for at sukkeret skal holde seg tørt.
Karamellsukkeret kan oppbevares i en boks med lokk.
Så over til kaken. Smør en 20 cm bakeform, og ha i bakepapir.
Visp eggene lett sammen med karamellsukkeret i en bolle. Tilsett smeltet smør, og visp det lett sammen. Ha i hvetemel, kakao, vaniljesukker og salt, og vend dette forsiktig sammen.
Hell røren over i den runde bakeformen. Stek kaken midt i oven ved 175 grader i 17 minutter.
Avkjøl kaken i formen og sett den i kjøleskap i minst 2-3 timer før den skjæres opp.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.