Karamell-kladdkaka - En deilig kake med fudge-aktig konsistens og smak av både karamell og sjokolade.
Foto: Manuela Kjeilen

Karamell-kladdkaka

En deilig kake med fudge-aktig konsistens og smak av både karamell og sjokolade.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Start med å lage karamellsukker. Spray en liten langpanne med matfett, og sett til siden så lenge.

I en vid kjele eller stekepanne smeltes sukker på middels varme til lysebrun flytende karamell. Om du liker mer intens karamellsmak, kan du lage den litt mørkere. Ha blandingen over i den smurte langpannen, og la det stivne, ca. 15-20 minutter.

Når karamellen er avkjølt, slå langpannen mot gulvet eller på en kjøkkenbenk slik at det blir mange biter. Finhakk den harde karamellen i en blender til du får sukker. Tilsett maisenna og salt og mal videre i blenderen til du får finkornet karamellsukker eller -melis. Maisenna er viktig for at sukkeret skal holde seg tørt.

Karamellsukkeret kan oppbevares i en boks med lokk.

Så over til kaken. Smør en 20 cm bakeform, og ha i bakepapir.

Visp eggene lett sammen med karamellsukkeret i en bolle. Tilsett smeltet smør, og visp det lett sammen. Ha i hvetemel, kakao, vaniljesukker og salt, og vend dette forsiktig sammen.

Hell røren over i den runde bakeformen. Stek kaken midt i oven ved 175 grader i 17 minutter.

Avkjøl kaken i formen og sett den i kjøleskap i minst 2-3 timer før den skjæres opp.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Brød med godsaker