Karamellbrownies

Karamellbrownies

Fyldig brownies med karamell som smelter på tunga.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Karamellsaus:

225 g

sukker

65 ml

vann

85 ml

Kremfløte, eventuelt 250 ml for en mer flytende saus.

1 ts

Vaniljeekstrakt

70 g

Usaltet smør

Slik gjør du det:

Hell vann og sukker i en kjele, la den stå på komfyren på middels varmeog rør til du ser at sukkeret er oppløst.
Skru opp varmen til det høyeste. Nå må du ikke røre mer i det.
Ta kjelen av platen når du ser at blandingen har fått en fin karamellfarge.
Tilsett kremfløte, pass på her, det kan boble og bruse opp når duheller i fløten. (*Tilsett 250 ml istedet for 85 ml kremfløte dersom du ønsker en mer flytende karamellsaus.)
Tilsett vaniljeekstrakt, etterfulgt av smør. Sett kjelen tilbake på kokeplatenog rør til smøret er helt smeltet og blandingen ikke lenger bruser opp.
Avkjøl karamellsausen litt før du bruker den.
Hell den så over browniebunnen og la den stå kaldt i kjøleskapet i minst 2-3 timer.
Skjær i passende biter.