Slik gjør du det:
Kle en form på ca 20 x 30 cm med bakepapir, sett evt. små klyper på kanten slik at papiret sitter godt fast.
Ha alle ingredienser bortsett fra halvsalt i en kjele, sett i et termometer og sett kjelen på komfyren på middels varme.
Nå skal du røre i hele 30-45 minutter, helt til temperaturen når 120 °C.
Når temperaturen er 120 °C helles den glovarme karamellen over i formen.
La den avkjøles 10 minutter før du evt. strør havsalt på toppen.
Avkjøl helt, sett det så i kjøleskapet til neste dag.
Skjær opp i passende biter og nyt, og del med andre. Det er koselig å dele hjemmelagede godsaker, husk å spre litt juleglede!
Jeg anbefaler å pakke karamellene inn i smurt bakepapir, ellers vil de klebe seg sammen.
Oppbevares helst i kjøleskapet.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.