Karamelliserte fikener med champagne-sabayon -
Foto: Alf Børjesson

Karamelliserte fikener med champagne-sabayon

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

200 g sukker

1 dl vann

8 stk fiken, fersk

Champagne-sabayonne

4 stk eggeplomme

60 g sukker

1,5 dl champagne eller annen musserende vin

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt sukkeret lysebrunt og ha forsiktig i vannet. Ta kjelen av varmen. Hold fiknene i stilken og dypp én og én fiken ned i karamellen. Dypp dem raskt ned i et isvann for at karamellen skal stiven raskt. (Ta dem raskt opp igjen også). Visp sammen eggeplommer, sukker og vin. Sett bollen over kokende vann, og visp til sausen er tykk og kremaktig. Server den varm sammen med fiken. Tips: Du kan også bruke andre eksotiske frukter.  

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 10 min
Romkrem