Karamelliserte pærer - Hverdagsdessert, som også smaker nydelig i helgen.
Foto: Colourbox (illustrasjonsfoto)

Karamelliserte pærer

Hverdagsdessert, som også smaker nydelig i helgen.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Start med å gjøre klart sitronskallet: Skjær av en bit eller to av det gule på en økologisk sitron. Fjern det du måtte få med av det hvite i skallet. Skjær så skallet i korte, tynne strimler.

Skrell pærene, del dem fire og skjær bort kjerner.

Hell sukkeret i en bolle eller dyp skål.

Vend pærene i sukkeret.

Varm oljen i en panne over relativt høy varme.

Tilsett pærene, og stek slik at frukten karamelliseres lett - det oppnår du ved å la pærene ligge en del i ro under steking, men beveg litt på panna innimellom for å unngå at det svir seg.

Når pærene har stekt seg ganske møre og sukkeret har begynt å karamellisere tilsett sitronsaften, deretter sitronskallet, og det hele kokes inn til omtrent halvparten mens du beveger/rister på panna.

Til slutt tilsettes smøret. Fortsett å bevege/riste på panna til smøret får smeltet og blandet seg med sukker og sitron til en spektakulær saus.

Server med vaniljeis og dryss med grovt hakkede hasselnøtter.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.