Karamellpudding med rømme

Karamellpudding med rømme

Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
Dessert

Ingredienser

1 dl

sukker

1 stk

egg

1 knivsodd

salt

2 ss

sukker

1 dl

melk

1 dæsj

Vaniljeekstrakt

1 dæsj

marsala

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 150 grader.
Smør ildfaste former med nøytral olje (solsikkelje, for eksempel).
Ha 1 dl sukker (eller mer) i en stekepanne. Smelt den forsiktig uten å røre. Beveg bare litt på stekepannen.
Fordel det smeltede sukkeret i de smurte formene.
Pisk egg og eggeplommer med salt og resten av sukkeret. Pisk til det bobler lett.
Pisk nå inn rømme, melk, vanilje og Marsala.
Fordel eggblandingen i formene, slik at det er omtrent 3/4 fylt opp.
Sett formene i en ildfast form. Fyll opp med springvann slik at det kommer 3/4 opp med vann
Sett dette inn i ovnen. Sjekk etter 45 minutter om det er stivt nok.
Avkjøl først. Skjær langs kanten og hvelve dem ut på tallerker. Spis med små skjeer.