Karamellpudding
Her er oppskriften på klassisk karamellpudding.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
240 minutter
DessertIngredienser
Til formen
3 dl
sukker, til formenTil puddingen
6 dl
kremfløte3 dl
melk8 stk
egg1 stk
vaniljestang1 dl
sukkerSlik gjør du det:
Bruk en brødform på 1,5 eller 2 liter.
Smelt sukkeret i en kjele og ha i formen (eller du kan ha formen rett på kokeplata).
Sukkeret må ikke brenne seg. Beveg formen slik at sukkeret fordeler jeg jevnt utover og pass på at det kommer opp over kantene.
Forvarm ovnen til 125 grader.
Ha fløte, melk og sukker i en kjele. Del vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene og ha i kjelen. Varm opp til kokepunktet og la den få romtemperatur.
Pisk sammen eggene og rør dem inn i fløteblandingen. Bruk pisken til å røre godt.
Sil blandingen gjennom en sikt (ikke strengt nødvendig). Ha blandingen over i formen (med det smeltede sukkeret).
Ha vann i en langpanne. Sjekk først at vannet ikke renner over når du setter i formen. La karamellpuddingen steke i 2-3 timer.
Et triks for å sjekke om den er ferdig er å fukte baksiden av en spiseskje og kjenne forsiktig etter om puddingen er fast.
Mot slutten av steketiden kandu kjenne med baksiden av en fuktet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig.
Avkjøl puddingen - gjerne til dagen etter.
Varm en kniv under rennende varmtvann. Skjær langs kantene på formen. Hvelv den over på et fat. (Det enkleste er å sette serveringsfatet på toppen - opp ned - og vend raskt rund i én bevegelse.
Servér gjerne med pisket krem og karamellsaus.