Karamellpudding - Her er oppskriften på klassisk karamellpudding.
Foto: Erik Hannemann

Karamellpudding

Her er oppskriften på klassisk karamellpudding.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Bruk en brødform på 1,5 eller 2 liter.

Smelt sukkeret i en kjele og ha i formen (eller du kan ha formen rett på kokeplata).

Sukkeret må ikke brenne seg. Beveg formen slik at sukkeret fordeler jeg jevnt utover og pass på at det kommer opp over kantene.

Forvarm ovnen til 125 grader.

Ha fløte, melk og sukker i en kjele. Del vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene og ha i kjelen. Varm opp til kokepunktet og la den få romtemperatur.

Pisk sammen eggene og rør dem inn i fløteblandingen. Bruk pisken til å røre godt.

Sil blandingen gjennom en sikt (ikke strengt nødvendig). Ha blandingen over i formen (med det smeltede sukkeret).

Ha vann i en langpanne. Sjekk først at vannet ikke renner over når du setter i formen. La karamellpuddingen steke i 2-3 timer.

Et triks for å sjekke om den er ferdig er å fukte baksiden av en spiseskje og kjenne forsiktig etter om puddingen er fast.

Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en fuktet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig.

Avkjøl puddingen - gjerne til dagen etter.

Varm en kniv under rennende varmtvann. Skjær langs kantene på formen. Hvelv den over på et fat. (Det enkleste er å sette serveringsfatet på toppen - opp ned - og vend raskt rund i én bevegelse.

Servér gjerne med pisket krem og karamellsaus.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 15 min
Karamellsaus