Karamellpudding - Lite slår hjemmelaget karamellpudding...
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Karamellpudding

Lite slår hjemmelaget karamellpudding...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Glasering

Smelt sukker i en kjele på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet.

Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en mørkebrun farge.

Hell blandingen i en brødform, snu og vend på formen så sukkeret dekker hele bunnen av formen.

Sett formen til side.

Fremgangsmåte karamellpudding

Kok opp H-melk, kremfløte, sukker og vanilje i en kjele.

Ta kjelen av platen og hell det i en bolle. Avkjøl blandingen cirka 5 minutter.

Rør alle egg og eggeplommer lett sammen i en annen bolle.

Hell eggeblanding i den lunkne melken og bland godt sammen med en visp.

Sil blandingen igjen før du heller det i brødformen.

Plasser en langpanne i forvarmet ovn på nederste rille, og hell på kokende vann til langpannen er 3/4 full.

Sett brødformen med karamellpuddingen i langpannen og stek det på 120 °C.

La puddingen stå til den har stivnet, ca. 1,5-3 timer, den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en våt skje.

Avkjøles minst til neste dag.

Ta formen ut av kjøleskapet og løsne karamellpuddingen fra kantene med en kniv.

Hvelv deretter karamellpuddingen over på et fat med kant.

Løft opp formen forsiktig, for det vil renne karamellsaus ut av formen og over.

Pynt med lettsøtet, vispet krem.

Oppskrift:

Passionforbaking

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 240 min
Karamellpudding