Karamellsaus

Karamellsaus

Vær ekstra varsom når du jobber med smeltet sukker.

Oppskrift av: Håvard Egge
15 minutter
Dessert

Slik gjør du det:

Varm opp fløten mens sukkeret smelter.
Smelt sukker over middels varme. La sukkeret ligge helt stille til det har smeltet. Når det har begynt å smelte i bånn beveg kasserollen forsiktig så det ikke brenner seg.
Underveis dyp en børste i kaldt vann som du pensler kasserollekanten med slik at sukkeret ikke krystalliserer og brenner seg.
Rør forsiktig, men konstant med en tresleiv når sukkeret har smeltet til du har mørk karamell.
Tilsett smør i terninger og bland det inn i karamellen med tresleiven. Det kan frese kraftig nå så vær forsiktig så du ikke brenner deg mens du rører.
Hell i den varme fløten, og rør mens sausen småkoker i tre minutter.
Sil over i en ny kasserolle. Rør mens den avkjøles.
Hell karamellsausen over i en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskapet.

Kanskje disse også frister?