Karamellsaus - Vær ekstra varsom når du jobber med smeltet sukker.
Foto: Colourbox (illustrasjonsfoto)

Karamellsaus

Vær ekstra varsom når du jobber med smeltet sukker.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Annonse

Slik gjør du det:

Varm opp fløten mens sukkeret smelter.

Smelt sukker over middels varme. La sukkeret ligge helt stille til det har smeltet. Når det har begynt å smelte i bånn beveg kasserollen forsiktig så det ikke brenner seg.

Underveis dyp en børste i kaldt vann som du pensler kasserollekanten med slik at sukkeret ikke krystalliserer og brenner seg.

Rør forsiktig, men konstant med en tresleiv når sukkeret har smeltet til du har mørk karamell.

Tilsett smør i terninger og bland det inn i karamellen med tresleiven. Det kan frese kraftig nå så vær forsiktig så du ikke brenner deg mens du rører.

Hell i den varme fløten, og rør mens sausen småkoker i tre minutter.

Sil over i en ny kasserolle. Rør mens den avkjøles.

Hell karamellsausen over i en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskapet.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 240 min
Karamellpudding