Karbonader med god løk

Karbonader med god løk

Karobonader blir best når du serverer med denne løkkompotten.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Karbonader
Om du skal male kjøttet selv: Kverne kjøttet med kjøttkvern eller eller med kjøkkenmaskin. Plukk ut sener som ikke lar seg kverne (vanlig om du bruker kjøkkenmaskin).
Bland karbonadedeigen med ingefær, muskat, salt og pepper. Henger den ikke skikkelig sammen kan du kna inn litt potetmel.
Form karbonadedeigen til flate, ovale former. Husk at de minker omtrent 25 prosent ved steking, så lag dem store nok.
Dypp dem i mel, lag mønster i kakene med baksiden av en kniv. Stek dem i smør og olje på begge sider.
Etterstek gjerne i ovnen, så holder de seg varme.
Løkkompott
Skjær løken i skiver. Ha løken i en stekepanne og stek på lav varme sammen med sukker, smør, rødvinseddik og rosiner til løken er gyllen og karamellisert.

Kanskje disse også frister?