Kedgeree - indisk røkt fisk - Røkt fisk er fantastisk. Med litt krydder blir det enda bedre.

Kedgeree - indisk røkt fisk

Røkt fisk er fantastisk. Med litt krydder blir det enda bedre.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Du kan bruke all slags hvit røkt fisk. Røkt kolje eller hyse er deilig, men røkt kveite er også kjempegodt. Om du kjøper fisk med bein og skinn, bør du kjøpe ekstra mye fisk. Du kan også bruke frossen røkt fisk.

Kok opp vann i en kaserolle og ha i fisken. La trekke i 10 minutter. Om du bruker frossen fisk, lar du trekke i 20 minutter.

Samtidig koker du egg i en kjele. De skal være hardkokte. Det tar 10 minutter det også. Skyll egget i kaldt vann når det er ferdig.

Samtidig steker du løken blank i en stekepanne i godt med olivenolje. Tilsett så risen og rør den til den blir gjennomsiktig. Et par minutter holder.

Riv muskattnøtt over risen. (Eller dryss over om du har ferdig pulver)

Tilsett 3 desiliter vann. Da tar du vann fra fisken, så blir det bra smak. La risen og løken koke i stekepanna i 15 minutter til risen er ferdig. Det blir best med basmatiris.

Rør inn fløte og smør. Ikke vær gjerrig på smøret. Tilsett karri.

Som regel er fisken ganske salt og karrien ganske sterk, så du vil ikke trenge salt og pepper.

Om du brukte hel fisk, renser du fisken. Ha i fiskebitene, vend de forsiktig inn i den nå knallgule risblandingen.

Server med kokt egg i båter. Pynt gjerne med fersk koriander.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Laks i wok