Kirsebær på sukkerlake -
Foto: Kim Holthe

Kirsebær på sukkerlake

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

1 kg kirsebær

1 l vann

500 g sukker

Annonse

Slik gjør du det:

Rens bærene for stilk. Stenene kan sitte i eller fjernes. Kok opp sukker og vann og la bærene trekke i sukkerlaken til de er møre. Pass dem godt så de ikke koker i stykker. Ta bærene opp med hullsleiv og legg dem på varme glass. Kok opp sukkerlaken på nytt og fyll den på glassene. Glasset skal fylles helt opp med lake, men ikke så fullt at det renner over når lokket legges på. Tørk godt av kanten på glassene og skru på lokk med gummiring. Kirsebær på sukkerlake kan også fryses. Da er det viktig å ikke fylle helt opp, men la det stå igjen ca. 1 cm. da væske utvider seg i frossen tilstand.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 15 min
Plommer i Madeira