Kirsebærkake - Denne saftige formkaken er fylt med høstens lekre kirsebær.
Foto: Foto: Anders Martinsen

Kirsebærkake

Denne saftige formkaken er fylt med høstens lekre kirsebær.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

3 stk egg

2,5 dl sukker

1 ts vaniljesukker

50 g smør

1 dl melk

3,5 dl hvetemel

2 ts bakepulver

0,25 ts salt

100 g mandler

150 g kirsebær

50 g pinjekjerner

Annonse

Slik gjør du det:

Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Rør inn smeltet smør og melk. Sikt inn alle de tørre ingrediensene og vend til sist inn de malte mandlene. Hell røren i en smurt springform eller brødform som rommer 2 L. 

Stek kaken i midten av stekeovnen ved 175 C i ca. 15 min. 

Fjærn kirsebærsteinene og del bærne i to mens kaken stekes. Ta ut kaken og fordel bærene og pinjekjernene utover kaken. Stek videre i ca. 15 min eller til kaken er helt gjennomstekt. Ta en test med en kakepinne. Sitter det ikke fast noe røre på pinnen, er kaken ferdi. 

Dryss over litt melis før servering.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.