Kirstens elggryte -

Gryterett

foto: TV 2 © God morgen Norge

Kirstens elggryte

Dette trenger du til 4 porsjoner

750 g grytekjøtt avelg

4 stk sjalottløk

2 stk gulrot

2,5 dl vann

  litt piggsopp

2 dl seterrømme

2 ss hvetemel

3 ss tyttebærsyltetøy

  salt

  pepper

  viltkrydder

  smør til steking

Slik gjør du det:

Skjær kjøttet i passende biter. Brun i smør i varm panne og legg over i gryte, kok ut pannen med vann og hell i gryten. Skjær sjalottløk i båter og gulrøtter i skiver og brun før de tilsettes i gryten med kjøttet. Kok opp og la trekke ca 25 min. Stek piggsopp og ha i gryten. Rør hvetemelet ut i rømme og tyttebærsyltetøy og tilsett i gryten sammen med salt, pepper og krydder. Kok opp og la trekke i ca 20 min. Server med potetmos av mandelpoteter og tyttebær eller ripsgele.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Ser du hva som ikke stemmer her?

Det er ikke uvanlig med Photoshop-tabber, men klarer du å se disse?

Det Nye |

Les mer

Triksene du må kunne for å bli en mesterkokk

Les dette om du vil bli bedre på kjøkkenet.

Les mer

Elly (17 mnd.) har aldri smakt hverken kake eller is

I stedet lever hun på «steinalderkost».

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK