Kirstens elggryte -

Gryterett

foto: TV 2 © God morgen Norge

Kirstens elggryte

Dette trenger du til 4 porsjoner

750 g grytekjøtt avelg

4 stk sjalottløk

2 stk gulrot

2,5 dl vann

  litt piggsopp

2 dl seterrømme

2 ss hvetemel

3 ss tyttebærsyltetøy

  salt

  pepper

  viltkrydder

  smør til steking

Slik gjør du det:

Skjær kjøttet i passende biter. Brun i smør i varm panne og legg over i gryte, kok ut pannen med vann og hell i gryten. Skjær sjalottløk i båter og gulrøtter i skiver og brun før de tilsettes i gryten med kjøttet. Kok opp og la trekke ca 25 min. Stek piggsopp og ha i gryten. Rør hvetemelet ut i rømme og tyttebærsyltetøy og tilsett i gryten sammen med salt, pepper og krydder. Kok opp og la trekke i ca 20 min. Server med potetmos av mandelpoteter og tyttebær eller ripsgele.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Dette er en skikkelig versting

Og da mener vi ikke karbohydratene.

Les mer

Er du smartere enn en skoleelev?

Husker du noe av pensum fra da du gikk på skolen?

Kvinneguiden |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK