Kit-kat sjokoladekake - Elsker du sjokolade, elsker du denne.
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Kit-kat sjokoladekake

Elsker du sjokolade, elsker du denne.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Sjokoladebunn

275 g hvetemel

450 g sukker

125 g kakao

2,25 ts bakepulver

2,25 ts natron

1 ts salt

3 stk egg, romtemperert

1 stk eggeplomme, romtemperert

300 ml kulturmelk

60 ml rømme eller kulturmelk

240 ml varm kaffe

180 ml matolje

2 ts vaniljesukker

Mørk sjokoladekrem

60 g kakaopulver

115 ml varm kaffe, eller kokende varmt vann

350 g smør, romtemperert

100 g melis

0,25 ts salt

400 g mørk sjokolade, smeltet

250 g mascarpone eller philadelphiaost, romtemperert

Pynt

12 stk kit-kat eller kvikk lunsj-sjokolade

1 stk kakestrø

1 stk bursdagslys

Annonse

Slik gjør du det:

Fremgangsmåte kakebunn

Sett ovnen på 180 ºC.

Spray tre former på 20 cm med matfett og dekk bunnen med bakepapir.

Sikt sammen hvetemel, kakao, bakepulver og natron i en stor bolle.

Hell det så i en mikser og tilsett sukker, egg, kulturmelk, rømme og matolje.

Pisk det hele i 2 minutter.

Fjern bollen fra mikseren og vend forsiktig inn kaffe.

Fordel røren i formene.

Stek på 180 grader i ca. 20-25 minutter.

Avkjøl i formen i 10 minutter, snu kakene, ta bort bakepapir og la det avkjøles helt på en rist.

Fremgangsmåte sjokoladekrem

Smelt sjokoladen, avkjøl helt og sett det til side så lenge.

Miks smør og melis helt fluffy.

Bland kakaopulver og kaffe (evt. vann)

Tilsett avkjølt sjokolade, kakaoblanding i smør- og melisblandingen.

Miks det raskt luftig.

Miks mascarpone, eller philadelphiaost, til det er luftig.

Dekorer kaken.

Slik setter du sammen kaken

Legg den første kakebunnen på et brett som passer i kjøleskapet- Jeg legger en silikonmatte under, men bruk gjerne bakepapir.

Ha litt av kremen på den første kakebunnen med en palett (stekespade), og bre utover hele kakebunnen.

Gjenta prosessen med den neste kakebunn, legg på toppen til slutt gjerne opp og ned.

Ved å legge den opp og ned får du en mer rett bunn på toppen.

Stryk hele kaken med litt krem og sett den kaldt i en time, eller gjør det etter at du tar den ut av kjøleskapet.

Jeg dekker kaken med litt plastfolie når den står kaldt. Sett kremen på kjøkkenbenken.

Ta kaken ut av kjøleskapet, dekk det med resterende krem. Bruk gjerne en palett for å få toppen glatt (se video øverst hvordan du gjør dette).

Fest kit kat-sjokoladekjeks eller kvikk lunsj-sjokolade rund helt kaken.

Dryss eventuelt litt kakestrø på toppen.

Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.