Kjøttdeig og potetmos i form - Fordelen med denne ovnsretten er at den kan lages på forhånd og varmes opp når du vil spise. Dersom du ikke har forsøkt det før kan du drysse et tynt, tynt lag med sukker over potetmosen som karamelliserer seg lett i ovnen.
Foto: Erik Hannemann

Kjøttdeig og potetmos i form

Fordelen med denne ovnsretten er at den kan lages på forhånd og varmes opp når du vil spise. Dersom du ikke har forsøkt det før kan du drysse et tynt, tynt lag med sukker over potetmosen som karamelliserer seg lett i ovnen.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Olje til steking Salt og pepper Hakk løken og stek den i olje på middels varme til den blir blank. Ha i kjøttdeigen, hakk den godt opp og stek videre i ca 8-10 minutter. Ha i tomatboksene, tomatpuré, eddik, sukker, kyllingbuljong, oregano og knuste hvitløksfedd (bruk hvitløkspresse). Bland godt og la det koke til konsistensen er fin (og ikke vannete). Smak til med salt og pepper. Kok potetene møre og sil av. Mos dem med smøret og smak til med salt og pepper. Legg kjøttdeigen i en ildfast form. Du kan legge et lag med potetmosen på toppen, eller bruke sprøytepose og lag rosetter (som på bildet). Sett den i ovnen på 200 grader i ca 15-20 minutter om du varmer den opp. Dersom maten fortsatter varm trenger den ikke mer enn 7-8 minutter i ovnen.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.