Slik gjør du det:
Fjern eventuelle sener og fettklumper fra kjøttet før du deler det i terninger på ca. 2 x 2 cm. Bland dem med hvetemelet, salt og pepper og rist av overflødig mel. Varm halvparten av oljen i en stekepanne og brun halvparten av kjøttbitene i noen minutter. Legg dem over i en gryte og gjenta med resten av oljen og kjøttet.
Skrell gresskaret og del det i terninger omtrent like store som kjøtterningene. Brun dem også i to omganger og legg dem til side til etterpå.
Del sjalottløkene i to og hakk opp hvitløkfeddene. Ha det oppi gryta. Timiangreinene legger du bare hele i gryta, så plukker du ut stilkene før servering. Rør inn tomatpureen og hell i ølen. Kok opp. Sett på et lokk og la det koke et sted mellom 1 time og 15 og 30 minutter. Her kan du altså også sette hele gryta, med lokket på, i stekeovnen og la den stå der i 4–5 timer.
I mellomtiden deler du potetene i 2 eller 4, avhengig av hvor store de er. Ha i potetene og gresskarbitene, sett på lokket igjen og kok videre i 30 minutter. Smak til med Worchistershiresaus, balsamicoeddik, salt og pepper.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.