Kjøttgryte med muskattgresskar

Kjøttgryte med muskattgresskar

Denne bruker du litt tid på.

Christopher Sjuve
180 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Fjern even­tu­el­le se­ner og fett­klum­per fra kjøt­tet før du de­ler det i ter­nin­ger på ca. 2 x 2 cm. Bland dem med hve­te­me­let, salt og pep­per og rist av over­flø­dig mel. Varm halv­par­ten av ol­jen i en ste­ke­pan­ne og brun halv­par­ten av kjøtt­bi­te­ne i noen mi­nut­ter. Legg dem over i en gry­te og gjen­ta med res­ten av ol­jen og kjøt­tet.
Skrell gress­ka­ret og del det i ter­nin­ger om­trent like sto­re som kjøtterningene. Brun dem også i to om­gan­ger og legg dem til side til et­ter­på. 
Del sja­lott­lø­ke­ne i to og hakk opp hvit­løk­fed­de­ne. Ha det oppi gry­ta. Timiangreinene leg­ger du bare hele i gry­ta, så pluk­ker du ut stil­ke­ne før ser­ve­ring. Rør inn to­mat­pu­re­en og hell i ølen. Kok opp. Sett på et lokk og la det koke et sted mel­lom 1 time og 15 og 30 mi­nut­ter. Her kan du alt­så også set­te hele gry­ta, med lok­ket på, i ste­ke­ov­nen og la den stå der i 4–5 ti­mer.
I mel­lom­ti­den de­ler du po­te­te­ne i 2 el­ler 4, av­hen­gig av hvor sto­re de er. Ha i po­te­te­ne og gress­kar­bi­te­ne, sett på lok­ket igjen og kok vi­de­re i 30 mi­nut­ter. Smak til med Worchistershiresaus, bal­sa­mi­co­ed­dik, salt og pep­per.

Kanskje disse også frister?