Kjøttkaker med stekt løk og sjysaus

Kjøttkaker med stekt løk og sjysaus

Gode, gamle kjøttkaker i brun saus med stekt løk? Ja, takk.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

2 porsjoner

Kjøttkakene

  • 400 g

    kjøttdeig
  • 2 skiver

    brød, vanlig eller loff
  • 1 ts

    salt
  • 1 stk

    egg
  • 0.5 ts

    ingefær
  • 0.5 ts

    muskat
  • 0.5 dl

    melk
  • 1 stk

    løk
  • Saus

  • 2 ss

    mel
  • 3 ss

    smør
  • 1 dl

    fløte
  • 1 ts

    sukkerkulør
  • 1 stk

    buljongterning
  • 2 stk

    gulrøtter
  • 6 stk

    mandelpoteter
  • smør til steking
  • salt og pepper
  • Slik gjør du det:

    Kjøttkakene
    Skjær av skorpene på brødskivene. Legg dem i bløt i vann i tre, fire minutter. Klem ut mesteparten av vannet. Ha brød og kjøttdeigen i en bolle med salt. Knekk i egget og ha i ingefær, muskat og melk. Kna deigen godt med hendene til den blir enkel å forme til kjøttkaker. Skjær løken i skiver. Ha løk og kjøttkakene i rikelig med smør og stek dem gylne, ca 6-7 minutter på hver side. Smak til med salt og pepper.
    Saus
    Smelt smøret og ha i mel. La det putre under omrøring i ca ett minutt. Ha i fløte og la det koke opp under omrøring. Spe med litt og litt vann (la det koke opp mellom hver gang du har i vann) til du får ønsket konsistens. Ha i buljongterning og sukkerkulør. Ha i stekesyen fra stekepannen med kjøttkakene. Smak til med salt og pepper. Skrell poteter og gulrøtter. Del opp gulrøttene i staver. Kok poteter og gulrøtter møre (og vend gjerne gulrøttene i litt smør). Server kjøttkakene med brun saus, grønnsaker og stekt løk.

    Kanskje disse også frister?