Kjøttkaker med stekt løk og sjysaus - Gode, gamle kjøttkaker i brun saus med stekt løk? Ja, takk.
Foto: Erik Hannemann

Kjøttkaker med stekt løk og sjysaus

Gode, gamle kjøttkaker i brun saus med stekt løk? Ja, takk.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Kjøttkakene

Skjær av skorpene på brødskivene. Legg dem i bløt i vann i tre, fire minutter. Klem ut mesteparten av vannet. Ha brød og  kjøttdeigen i en bolle med salt. Knekk i egget og ha i ingefær, muskat og melk. Kna deigen godt med hendene til den blir enkel å forme til kjøttkaker. Skjær løken i skiver. Ha løk og kjøttkakene i rikelig med smør og stek dem gylne, ca 6-7 minutter på hver side. Smak til med salt og pepper.

Saus

Smelt smøret og ha i mel. La det putre under omrøring i ca ett minutt. Ha i fløte og la det koke opp under omrøring. Spe med litt og litt vann (la det koke opp mellom hver gang du har i vann) til du får ønsket konsistens. Ha i buljongterning og sukkerkulør. Ha i stekesyen fra stekepannen med kjøttkakene. Smak til med salt og pepper. Skrell poteter og gulrøtter. Del opp gulrøttene i staver. Kok poteter og gulrøtter møre (og vend gjerne gulrøttene i litt smør). Server kjøttkakene med brun saus, grønnsaker og stekt løk. 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Lettvint lasagne