Kjøttkaker og stuet kål -
Foto: God Morgen Norge, TV 2

Kjøttkaker og stuet kål

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Bland sammen kjøttdeig og salt og arbeid til deigen blir seig. Tilsett ønsket krydder, finhakket løk, egg og potetmel. Arbeid godt sammen. Spe med melk eller vann. Rør godt mellom hver speeing. Speeingsvæske bør ha samme temperatur som deigen. Farsen skal bli glatt og smidig. Form til jevne runde kaker med skje og fuktet hånd og stek i smør i middels varm panne. Klem kakene litt flate i stekepannen. Legg kjøttkakene over i en kasserolle med brun saus og la kjøttkakene trekke i sausen 10-15 min. Server kjøttkakene med kokte poteter, stuet kål eller grønn ertestuing og rørte tyttebær. Tips: "Sprekker" farsen, dvs at du får fettutslag på sleiva eller langs kanten i arbeidsbollen, tilsett 2 ts bakepulver og arbeid godt sammen. Farse er ferdig spedd deig (klar til bruk). Deig er kvernet kjøtt ev tilsatt litt salt og is/vann. Brun saus Del løken i tynne båter og surr gyllen i smør. Rør inn hvetemel og spe med varm kraft under omrøring. Tilsett ev fløte.. Kok opp og la sausen trekke 10-12 min. Smak til med salt, pepper og ev annen smakstilsetning. Juster fargen på sausen med sukkerkulør. Stuet kål Skjær kålen i små biter (først i skalker så på tvers så det blir små biter). Kok den snittede kålen i lettsaltet vann i ca 15 min. Hell av vannet. Visp sammen melk og hvetemel og kok opp under omrøring. La sausen koke i 8-10 min. Smak til med salt, pepper, muskat og smør. Tilsett den kokte kålen og la alt bli gjennom varmt.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?