Kjøttkaker - Kjøttkakene blir aller best om du har i muskat og ingefær.
Foto: Erik Hannemann

Kjøttkaker

Kjøttkakene blir aller best om du har i muskat og ingefær.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Fjern skorpene fra brødskivene. Legg dem i vann i noen minutter. Klem ut vannet med nevene.

Bland alle ingrediensene, altså brød, kjøttdeig, salt, pepper, muskat, ingefær og egg. Ikke bland for mye, slik at kjøttkakene blir seige. Kjøttkakene er ferdige til å steke akkurat når de er enkle å forme. Det letteste er å ha litt kaldt vann på hendene. Så triller man kjøttfarsen til baller. Ha litt vann på fjelen også, legg ballen på den våte flekken og form dem som du vil ha dem.

Bruk nok fett. Man kan steke i bare smør eller en blanding av smør og olje (strengt tatt i bare i olje også, men det setter ikke skikkelig smak på kjøttkakene). Begynn med middels høy varme. Når du har fine stekeskorper på begge sider kan du skru ned varmen til middels. Ha i løken (om du liker å steke den ved siden av). Stek til kjøttkakene er gjennomstekt, ca 5-6 minutter.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?