Kjapp pasta med squash og focaccia

Kjapp pasta med squash og focaccia

Dette ser ut som en pastarett, men det er det ikke. Sjekk ut den elegante retten!

Oppskrift av: Rachel Khoo
20 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Focaccia

4 g

gjær

250 g

hvetemel

1 ss

salt

Linguine

4 fedd

hvitløk

1 bokser

cherrytomater

2 ss

kapers

4 stk

squash

Slik gjør du det:

Focaccia

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Lag et søkk i midten og hell i det lunkne vannet. Bland det fort sammen. Kna deigen i omtrent 10 minutter på benken (bruk eventuelt mer mel).
Legg deigen i en oljet bolle og dekk til med et fuktig håndkle. La den heve i omtrent 30 minutter eller til den har doblet seg.
Slå opp deigen. Rull den til en pølse og del den i 10 stykker. Rull hver bit til en ball. Bruk tommelen og lag et søkk. Legg dem på et stekebrett og fyll søkkene med litt olje. Ha i pynten (se forslag nedenfor).
Ha litt mer olivenolje over bollene. La dem etterheve i 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader. Dytt pynten godt inn i bollene igjen før du setter dem i ovnen. Dryss over flaksalt.
Stek i 20 minutter.

Pasta

Finhakk hvitløken og stek i 30 sekunder. Ha i tomatene og la det koke i 10 mninutter.
Mens det koker, lag linguine. Skjær squashen i lange skiver. Skjær skivene i tynne strimler.
Bland oliven og kapers i tomatsausen. Ta tomatsausen av varmen og bland inn squashen, slik at den dekkes.
Servering: Legg på tallerkener med masse nyrevet parmesan. Servér med focaccia rett fra ovnen!

Forslag til hva du kan stikke inn i focaccia-deigen

Ost
Chevre
Gorgonzola
Rosmarin
Oliven
Skiver av hvitløk
Tomater
Artisjokk
Chili