Hopp til hovedinnhold
Klassisk fransk kjøttgryte

Klassisk fransk kjøttgryte

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Gryterett

Slik gjør du det:

Skjær kjøttet i litt store terninger. Rens og del grønnsakene i biter. Brun kjøttet i en varm panne i smør. Brun små porsjoner av gangen. Ha kjøttet over i en gryte tilsett løk, hvitløk, gulrot,salt og pepper. Skrell av det gule skallet på appelsinen (pass på at de hvite hinnene ikke kommer med). Fest skallet på en tannstikker og legg i gryten. Tilsett tomatpuré, rødvin, kalvekraft, vann, timian og laurbærblad. Kok opp og la kjøttet trekke 1 - 1 1/2 t under lokk. Rens små løk og legg i gryten sammen med finsnittet purre og la dem trekke med de siste 10 min. Ta opp appelsinskallet og jevn med maisennamel rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper og ev litt sukker. Stek bacon og sopp i biter i smør. Tilsett timian og dryss over gryten ved servering. Server med kokte poteter og grønne bønner. Tips: Stek valnøtter i en tørr stekepanne og server til kjøttgryten sammen med oppsmuldret hvit geitost/chevre.

Kanskje disse også frister?