Klassisk karamellpudding - Denne fløyelsmyke, tradisjonelle karamellpuddingen er kanskje Norges mest populære dessert!
Foto: Svein Brimi

Klassisk karamellpudding

Denne fløyelsmyke, tradisjonelle karamellpuddingen er kanskje Norges mest populære dessert!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Glasering: Ha sukker i brødformen (2 liter) og brun det direkte på middels varm plate til sukkeret er smeltet. Bruk grytekluter og drei formen slik at smeltet karamell også kommer opp langs kantene.

Karamellpudding: Kok opp fløte, sukker og melk sammen med delt vaniljestang. Avkjøl blandingen.

Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen samtidig som du heller den i den glaserte brødformen. La stå i 10 minutter for å unngå luftbobler i puddingen.

Sett formen i en langpanne med høye kanter og hell på varmt vann til pannen er 3/4 full.

La puddingen steke ved 120 grader til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med baksiden av en skje. Avkjøles til neste dag.

Bruk en spiss kniv til å løsne puddingen langs kanten av formen. Hvelv puddingen på et fat med kant (for at ikke karamellsausen skal renne ut). Server puddingen med vispet krem, karamellsaus og hvis du har - friske bringebær.

Ekstra saus: Varm opp 1,5 dl sukker på svak varme i en liten stekepann. Dette tar tid! Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Varm til det blir brunt, rør litt. Avkjøl og tilsett 2 dl kokende vann. La sausen koke under omrøring. Avkjøl og ha over i en mugge.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 240 min
Ekte karamellpudding