
Klassisk lammelår
Christopher Sjuve
240 minutter
HovedrettIngredienser
6 porsjoner
1 stk
lammelår à 2,5 kg2 ts
salt1 ts
pepper1.5 ts
tørket rosmarin eller 4 stilker frisk3 fedd
hvitløk1 stk
løk i båter3 stk
gulrot1 l
vannSaus:
8 dl
stekesjy4 ss
hvetemel, utrørt i kaldt vann1 ss
rødvin eller solbærsaft1 ts
soyasaus0.5 ts
pepper0.5 ts
saltSlik gjør du det:
1. Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvaster. 2. Legg løk og gulrøtter i smurt langpanne eller ildfast form. Legg i låret og stikk inn steketermometer, pass på at du ikke treffer beinet. Hell på ca 1 liter vann. 3. Stek på 125° C i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 70° C er steken rosa, når det viser 76° C er den gjennomstekt. 4. La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp. Imens kan du lage saus av stekesjyen. Serveres med f.eks. fløtegratinerte poteter/ stekte potetbåter, sukkererter, gulrøtter, sopp og hakket persille.