Klassisk ostekake

Klassisk ostekake

Klassisk ostekake med ekstra god bringebærsmak!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Kjeksbunn

200 g

Digestivekjeks

100 g

smør

Ostekremfyll med bringebær

5 pl

gelatin

0.5 dl

vann

1 dl

sukker

Gelelokk

2.5 dl

vann

Pynt

Slik gjør du det:

Knus kjeksen i en hurtigmikser og bland inn smeltet smør. Trykk blandingen ut i en kakeform eller 6 porsjonsformer og stek i ovn ved 175 grader i 10-15 minutter. Avkjøl.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 3 minutter. Visp fløten og sukker til krem. Rør kremosten til den blir glatt og jevn og bland den inn i kremen.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca. 0,5 dl varmt vann. Avkjøl litt før du rører gelatinen inn i kremen.
Spre bringebær utover og fordel kremen over den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
Lag gelelokket som anvist på gelepakken, men bruk kun halv mengde vann (2,5 dl).
Avkjøl geleen før den helles forsiktig over kaken. Sett kaken kjølig i ca. 3 timer til gelelokket har stivnet.
Pynt med bær og eventuelt mynteblader rett før servering.