Klassisk ostekake - Klassisk ostekake med ekstra god bringebærsmak!
Foto: Svein Brimi

Klassisk ostekake

Klassisk ostekake med ekstra god bringebærsmak!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Knus kjeksen i en hurtigmikser og bland inn smeltet smør. Trykk blandingen ut i en kakeform eller 6 porsjonsformer og stek i ovn ved 175 grader i 10-15 minutter. Avkjøl.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 3 minutter. Visp fløten og sukker til krem. Rør kremosten til den blir glatt og jevn og bland den inn i kremen.

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca. 0,5 dl varmt vann. Avkjøl litt før du rører gelatinen inn i kremen.

Spre bringebær utover og fordel kremen over den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.

Lag gelelokket som anvist på gelepakken, men bruk kun halv mengde vann (2,5 dl).

Avkjøl geleen før den helles forsiktig over kaken. Sett kaken kjølig i ca. 3 timer til gelelokket har stivnet.

Pynt med bær og eventuelt mynteblader rett før servering.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold