Klassisk ostekake - Dei­lig os­te­ka­ke med gelé­lokk.
Foto: Svein Brimi

Klassisk ostekake

Dei­lig os­te­ka­ke med gelé­lokk.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Knus kjek­sen i en hur­tig­mik­ser og bland inn smel­tet smør. Trykk blan­din­gen ut i en ka­ke­form i spring­form 22–24 cm i dia­me­ter el­ler por­sjons­for­mer og stek i ovn ved 175° i 10–15 min. Av­kjøl. 

Legg ge­la­tin­pla­te­ne i vann, ca. 3 min. Visp flø­te og suk­ker til krem. Rør krem­os­ten til den blir glatt og jevn og bland den inn i kre­men. Klem van­net ut av ge­la­tin­pla­te­ne og løs dem opp i ca. ½ dl ko­ken­de varmt vann.

Av­kjøl litt før du rø­rer gelatinen inn i kre­men. For­del kre­men over den stek­te kjeks­bun­nen. Sett ka­ken kjø­lig i minst 4–5 ti­mer, gjer­ne nat­ten over. 

Lag gelé som an­vist på gelé­pak­ken, men bruk kun halv meng­de vann. La ge­le­en bli av­kjølt før den hel­les for­sik­tig over ka­ken. Sett ka­ken kjø­lig i ca. 3 ti­mer til gelé­lok­ket har stiv­net. 

Pynt med bær og even­tu­elt myn­te­bla­der rett før ser­ve­ring. Sma­ker godt med litt eks­tra brin­ge­bær­saus ved si­den av.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.