Klassisk surkål til julematen - Dette er en helt klassisk oppskrift på surkål. Du finner riktignok noen epleskiver her, men de kan du eventuelt utelate. Ellers er det karve, eddik og sukker som gjør surkål til surkål.
Foto: Erik Hannemann

Klassisk surkål til julematen

Dette er en helt klassisk oppskrift på surkål. Du finner riktignok noen epleskiver her, men de kan du eventuelt utelate. Ellers er det karve, eddik og sukker som gjør surkål til surkål.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Fjern det ytterste laget på kålen. Skjær resten i så tynne strimler du klarer med en kniv. Skjær eplene i skiver (fjerne kjernehuset). Legg lagvis: Kål, epler, karve og salt. Legg så mange lag du ønsker. Ha i litt vann, ca 1 dl. La det koke under lokk i 45 minutter. Smak til med eddik og sukker. Noen liker mer og noen liker mindre. Smak deg fram.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?