Klassisk tomatsaus -
Foto: TV2

Klassisk tomatsaus

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

- Til pasta, pizza, gryteretter, suppe eller saus til kylling eller annet kjøtt. Flå ev tomatene, skjær ut stilkfestet. Grovhakk tomatene og løken. Varm oljen i en vid jerngryte, surr løken til den er blank. Tilsett finhakket hvitløk, tomater salt, sukker og pepper. Kok uten lokk i ca 30 min til tomatene er kokt godt sammen. Tilsett ev litt vann, kraft eller vin for at den ikke skal koke tørr. Tilsett friske basilikumblader de siste 10-15 min. Mos sausen med en stavmikser eller i en foodprocessor til en glatt saus. Kok videre til en tykk fyldig saus. Smak til med salt, pepper og ev litt sukker for å fremheve tomatsmaken. Hvis du ikke har mulighet til å mose tomatsausen med en stavmikser eller i en foodprocessor, lønner det seg å flå tomatene før de legges i gryta, hvis ikke vil skinnet krølle seg til seige strimler i sausen. Tips: Fyll sausen på rene glass med tett lokk. Avkjøl og sett i fryseboksen.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?