Klassiske boller - Favorittoppskriften på boller får du her. Denne oppskriften kan brukes som en grunnoppskrift til alt av søt gjærbakst.
Foto: Foto: Svein Brimi

Klassiske boller

Favorittoppskriften på boller får du her. Denne oppskriften kan brukes som en grunnoppskrift til alt av søt gjærbakst.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

200 g smør

50 g gjær

7 dl melk

2 dl sukker

1 kg hvetemel

1 stk egg til pensling

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt smør i en kjele og varm melken i det smeltede smøret. 

Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med den varme melken. Tilsett sukker og mel og elt til en smidig deig. 

Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor, 30-40 min. 

Del deigen i 30 like store deler og trill til runde boller. 

Sett bollene på en stekeplate dekker med bakepapir og sett til etterheving i ca. 20 min. 

Pensle bollene medegg og stek dem midt i ovnen ved 225 grader i 10-12 min. Avkjøl bollene på rist. 

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold