Slik gjør du det:
Klassiske donuts (grunnoppskrift) 30 stk:
750 g hvetemel
115 g sukker
1 klype salt
25 g ferskgjær
6 stk egg
1 ts vanilje
2,25 dl H-melk
185 g usaltet smør
Til fritering
2 liter matolje
Topping/fyll
Ekstra fint sukker
Vaniljekrem/luftig vaniljekrem
Pynt
Evt. kakepynt
Dag 1
Ha alt bortsett fra smøret i en bakebolle, bruk kald melk.
Sett bollen i bakemaskinen og sett på kroken.
Bland sammen ingredienser på lav hastighet til du har en fin deig.
Hvis deigen virker for løs kan du drysse i litt mer mel, men ikke for mye.
Sett opp farten noe; og elt deigen i 10 minutter.
Skru ned farten litt og tilsett smør i terninger.
Etter at smørterningene er blandet godt inn, elt deigen videre i cirka 10 minutter eller til deigen virker jevn og fin.
Dryss litt mel på bordet, del deigen i to og pakk deigen i plast til dagen etter.
Dag 2
Ta den kalde deigen ut av kjøleskapet.
Rull deigen ut fra plastfolien og legg det på kjøkkenbenken med mel strødd utover.
Kjevle den kalde deigen ca. 2 cm tykk.
Trykk så donuts med runde kakekuttere. Ikke trykk ut hullet i midten.
Legg donutsene på et stekebrett drysset med masse mel (dette er viktig, ellers setter deigen seg fast når du skal fritere de).
Dekk det til med plastfolie.
Etterhev i ca. 1-3 timer eller til du ser at de er blitt fluffy og fine, i en tre-dobbelt størrelse.
Varm opp matolje i en stor kjele til 180°C. Her er det viktig at du bruker et mat-termometer.
Friter 2-3 donuts om gangen til de er gylden på hver side, cirka 1-2 minutter på hver side. Det er viktig at du holder temperaturen på 180 grader hele tiden.
La de renne av seg på et kjøkkenpapir.
Rull så hver donut i sukker.
Avkjøl.
Fyll
Lag vaniljekrem eller en luftig vaniljekrem og fyll hver donut med vaniljekremen.
Du fyller donuts slik:
Fyll en sprøytepose med en rund tipp med krem.
Lag et hull i donuten med en spiss kniv, før du dytter sprøyteposen inn og fyller med kremen.
Dryss kakepynt på toppen av kremen hvis du ønsker det.
Disse er absolutt best samme dag som de blir laget!
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.