Slik gjør du det:
Dag 1
Ha alt bortsett fra smøret i en bakebolle, bruk kald melk.
Sett bollen i kjøkkenmaskinen og bland sammen ingrediensene på lav hastighet til du har en fin deig.
Hvis deigen virker for løs kan du drysse i litt mel, men ikke for mye.
Sett opp farten noe, og elt deigen i 10 minutter.
Etter 10 minutter, skru ned farten litt og tilsett smøret i terninger.
Etter at smørterningene er blandet godt inn, elt deigen videre i cirka 10 minutter, eller til deigen virker blank og fin.
Dryss litt mel på bordet og del deigen i to. Pakk deigen i plast til dagen etter.
Dag 2
Neste dag tar du den kalde deigen ut av kjøleskapet.
Rull deigen ut fra plastfolien og legg den på en kjøkkenbenk med mel på.
Kjevle den kalde deigen ca. 2 cm tykk.
Trykk ut donuts med runde kakekuttere. Ikke trykk ut hullet i midten.
Legg de på et stekebrett drysset med masse mel. Dette er viktig ellers klebrer deigen seg når du tar de opp til fritering.
Dekk det til med plastfolie.
Etterhev donutsene i ca. 1-3 timer, eller til du ser at de har blitt fluffy og fine og er tre-dobbelt så store.
Varm opp matolje til 180°C i en stor kjele. Her er det viktig at du bruker et mat-termometer.
Friter 2-3 donuts om gangen til de er gylden på hver side, cirka 1-2 minutter på hver side. Det er viktig at du holder en temperatur på 180 grader hele tiden.
La de renne av seg på et kjøkkenpapir.
Rull de så i sukker.
Avkjøl.
Sitronfyll
Lag lemon curd (oppskrift her). Fyll donutsene med enten kun lemon curd, eller lemon curd blandet med pisket fløte.
Du fyller donuts slik:
Fyll en sprøytepose med en rund tipp med valgte kremen.
Lag et hull med en spiss kniv i donuten før du dytter sprøyteposen inn og fyller med lemon curden.
Pynt toppen med fluff om du ønsker, du finner oppskriften her. Bruk en brenner for å få den klassiske marengs-looken på disse sitron-donutsene.
Disse er absolutt best samme dag som de blir laget.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.