Klassiske donuts med sitronfyll og marengstopp - Ferske, mye donuts med frisk sitronkrem.
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Klassiske donuts med sitronfyll og marengstopp

Ferske, mye donuts med frisk sitronkrem.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Klassiske donuts (30 stk)

750 g hvetemel

115 g sukker

1 klype salt

25 g fersk gjær

6 stk egg

1 ts vaniljesukker

225 ml h-melk

185 g usaltet smør

Til fritering

2 l matolje

Topping/fyll

1 porsjon ekstra fint sukker

1 porsjon lemon curd

1 porsjon pisket fløte om ønskelig

1 porsjon fluff

Annonse

Slik gjør du det:

Dag 1

Ha alt bortsett fra smøret i en bakebolle, bruk kald melk.

Sett bollen i kjøkkenmaskinen og bland sammen ingrediensene på lav hastighet til du har en fin deig.

Hvis deigen virker for løs kan du drysse i litt mel, men ikke for mye.

Sett opp farten noe, og elt deigen i 10 minutter.

Etter 10 minutter, skru ned farten litt og tilsett smøret i terninger.

Etter at smørterningene er blandet godt inn, elt deigen videre i cirka 10 minutter, eller til deigen virker blank og fin.

Dryss litt mel på bordet og del deigen i to. Pakk deigen i plast til dagen etter.

Dag 2

Neste dag tar du den kalde deigen ut av kjøleskapet.

Rull deigen ut fra plastfolien og legg den på en kjøkkenbenk med mel på.

Kjevle den kalde deigen ca. 2 cm tykk.

Trykk ut donuts med runde kakekuttere. Ikke trykk ut hullet i midten.

Legg de på et stekebrett drysset med masse mel. Dette er viktig ellers klebrer deigen seg når du tar de opp til fritering.

Dekk det til med plastfolie.

Etterhev donutsene i ca. 1-3 timer, eller til du ser at de har blitt fluffy og fine og er tre-dobbelt så store.

Varm opp matolje til 180°C i en stor kjele. Her er det viktig at du bruker et mat-termometer.

Friter 2-3 donuts om gangen til de er gylden på hver side, cirka 1-2 minutter på hver side. Det er viktig at du holder en temperatur på 180 grader hele tiden.

La de renne av seg på et kjøkkenpapir.

Rull de så i sukker.

Avkjøl.

Sitronfyll

Lag lemon curd (oppskrift her). Fyll donutsene med enten kun lemon curd, eller lemon curd blandet med pisket fløte.

Du fyller donuts slik:

Fyll en sprøytepose med en rund tipp med valgte kremen.

Lag et hull med en spiss kniv i donuten før du dytter sprøyteposen inn og fyller med lemon curden.

Pynt toppen med fluff om du ønsker, du finner oppskriften her. Bruk en brenner for å få den klassiske marengs-looken på disse sitron-donutsene.

Disse er absolutt best samme dag som de blir laget.

Oppskrift:

Passionforbaking,com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.