Klippfisk i ovn - Dette er en av de mange variantene på klippfiskretter fra Portugal, og en ganske vanlig måte å tilberede klippfisk på.
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Klippfisk i ovn

Dette er en av de mange variantene på klippfiskretter fra Portugal, og en ganske vanlig måte å tilberede klippfisk på.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Mariner tykke, godt utvannede stykker av klippfisk i en blanding av olivenolje, hakket hvitløk og hvit pepper natten over. Skrell små poteter (plommestørrelse) og kok dem i lettsaltet vann i 4-5 minutter. Lag lommer i fiskestykkene og putt inn tynne skiver spekeskinke. Fordel løk og paprika i en ildfast form. Hell over noe av oljen fra klippfisken. Legg fiskestykkene ned i den ildfaste formen over grønnsakene. Del potetene hvis de er store, og legg rundt fisken i formen. Dryss på litt paprikapulver og drypp olivenolje på potetene. Legg tomatbåtene i formen og drypp resten av oljemarinaden over. Stek retten i ovn i 15-20 minutter ved 180 grader C.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Bacalhau Portugal