
Klippfisk med poteter, oliven og løk
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
500 g
utvannet klippfisk, skinn- og benfri700 g
poteter4 stk
sjalottløk30 stk
sorte og grønne stenfrie oliven4 stk
laurbærblad2 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Vask og børst potetene godt (er skallet tykt og stygt, skrell potetene). Små poteter deles i to, større poteter deles i tykke skiver. Skrell sjalottløk og legg poteter, sjalottløk, oliven og laurbær i en ildfast form. Hell over olivenolje. Sett formen i varm stekeovn ved 160 ºC og stek i 15-20 min til potetene er knapt møre. Tilsett stykker med utvannet klippfisk og bland lett sammen, slik at olje smører seg rundt klippfisken. Stek videre i ca 20 min til fisk og poteter er møre. Kvern over grovmalt pepper og tilsett hakket gressløk og persille. Server med flatbrød.