
Klippfiskgryte fra Liguria Italia
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
600 g
klippfisk, utvannet og renset6 stk
tomat1 stk
stangselleri i små terninger1 stk
gulrot i små terninger1 stk
liten løk i små terninger2 fedd
hakket hvitløk5 ss
olivenolje1 l
grønnsak kraft/buljong4 stk
poteter3 ss
pinjekjerner eller mandlerSlik gjør du det:
Skjær fisken i porsjonsstykker. Skold tomatene, fjern skinn og kjerner og del dem i små biter. Surr gulrot, stilkselleri, løk og hvitløk i olje. Tilsett fisken og surr den litt. Ha i tomater og buljong og dryss over litt pepper og ev litt salt. La småkoke ved svak varme. Skrell potetene og skjær dem i ca 1 cm store terninger. Legg dem over fisken og kok ca 15 minutter. Smak til med salt og pepper og dryss over persille, basilikum og pinjenøtter.