Knekkebrød av surdeig - Slik lager du knekkebrød av surdeig.
Foto: Øivind Lie

Knekkebrød av surdeig

Slik lager du knekkebrød av surdeig.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Surdeisstarteren:

Dag 1 til 3: Bland alle ingrediensene i et 2-liters glass. La det stå i romtemperatur i tre døgn. Rør rundt en gang i døgnet.

Dag 4: Tilsett melet og vannet og la stå i ytterligere et døgn.

Knekkebrødet:

Rør sammen ingrediensene med en sleiv, og kna deigen godt for hånd eller i kjøkkenmaskin med eltekrok.

La deigen stå lunt over natten slik at den hever til ca dobbel størrelse. 12-18 timer.

Dag2:

Sett ovnen på 200 grader.

Nå trenger du ikke elte eller kna deigen. Samle den til et deigemne med litt mel.

Del deigen i 8-10 like store deler. Den skal kjevles til den er ganske så tynn, og så stor som en frokosttallerken. Det er lurt å prøve en gang før du deler  alle emnene helt av.  S

Bruk mye finmalt speltmel på benken, både over og under deigen. Bruker du nok er det ikke være vanskelig å flytte den over på stekepapiret. Det er plass til to på ett brett. Stikk ut hullet når den ligger på stekebrettet. Her kan du bruke en plastkork.

Stekes 200 grader midt i ovnen i 10 min. Følg godt med så de ikke blir brent.

Avkjøles på rist.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 1440 min
Eltefritt emmerbrød
fav Tid: 60 min
Grove pannekaker
fav Tid: 20 min
Energibar