Knekkebrød med havregryn

Knekkebrød med havregryn

Det er en grunn til at så mange baker sine egne knekkebrød!

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
90 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle 2 stekebrett med bakepapir.
Rør sammen alt det tørre i en bolle og hell over vannet. Bland det sammen og la det stå å svelle i 3 minutter før du fordeler røra på de to stekebrettene. Bruk en slikkepott til å fordele røra jevn utover begge brettene. For å greie å bryte opp knekkebrødene når de er ferdig stekte, ruter du dem opp før steking. Jeg synes det er vanskelig å skjære ettersom det er så mange hele korn, så jeg bruker en kniv og drar litt sånn fram og tilbake slik at jeg bokstavelig talt får vei i vellinga. Jeg ruter opp hvert brett til 20 biter. Sett brettene inn i stekeovnen.
Jeg steker knekkebrødene slik: 40 minutter vanlig. 10 minutter med 5-6 cm glippe på stekeovnsdøra. 10 minutter med lukket stekeovnsdør.
Hvis stekeovnen din steker litt skjevt, noe de aller fleste stekeovner gjør, er det lurt å vri stekebrettene rundt en gang midtveis i stekingen. Hold et øye med knekkebrødene de siste 5-10 minuttene slik at de ikke blir brente.
Legg knekkebrøden over på en bakerist og knekk dem opp med det samme. Dersom noen av knekkebrødene ikke er helt sprø, legger du dem tilbake på stekebrettet og tørker dem i noen minutter til.
Knekkebrødene holder seg fint i en kakeboks.

Kanskje disse også frister?