Knekkebrød - Knekkebrød er kanskje det enkleste å bake. Så lenge du klarer å smøre deigen utover - det er det vanskeligste. Denne oppskriften gir to langpanner med hjemmelagde knekkebrød.
Foto: Erik Hannemann

Knekkebrød

Knekkebrød er kanskje det enkleste å bake. Så lenge du klarer å smøre deigen utover - det er det vanskeligste. Denne oppskriften gir to langpanner med hjemmelagde knekkebrød.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader, varmluft.

Dette er nok til å fylle to stekeplater.

Røres sammen alle ingrediensene.

La det svelle i ca 20 min.

Legg bakepapir i to stekeplater. Smør deigen så tynt og jevnt du klarer.

Lag spor og rut opp knekkebrødene. Et pizzahjul er velegnet. (De kommmer kanskje til å henge litt sammen, men knekkebrødene blir enklere å knekke opp når du gjør dette før steking). 

Stek dem med varmluft i 40-50 min, til de er gyldenbrune. Det kan være lurt å slippe ut damp innimellom under stekeperioden. Om de er for brune kan du dekke til med bakepapir.

TIPS 1: De fleste ovner steker ujevnt. Snu brettet etter halv steketid for å jevne ut stekingen.

TIPS 2: Ikke lag dem for tykke, smør godt utover. La ovnen stå en stund på gløtt midt i steiketiden, da blir de sprø og gode.

Oppbevar dem helst i en lufttett boks. Dersom de blir mye kan de varmes i ovnen igjen på 100 grader til de er sprø.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 20 min
Raske knekkebrød