Kokosbollekake

Kokosbollekake

En kjempestor kokosbolle blir festkake for store og små.

Christopher Sjuve
30 minutter
Kake

Ingredienser

Krem

9 pl

gelatin

6 stk

eggehvite

3 dl

sukker

1.5 dl

vann

0.25 pose

kokosmasse

Sjokoladeglasur

0.25 pose

kokosmasse

Slik gjør du det:

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og vaniljesukker litt etter litt mens du fortsetter piskingen. Kok opp vann og trekk kjelen til side. Rør inn én og én gelatinplate til all gelatinen er oppløst. Hell den flytende gelatinen i marengsmassen. Fortsett å piske i 5 minutter til. Dryss kokosmasse på fatet. Legg ringen fra en springform, ca. 24 cm i diameter, i midten. Eller kle en arbeidsbolle med plastfolie. Fyll formen med marengsmassen og sett fatet kjølig til den har stivnet. Smelt sjokolade og kokosfett og rør det glatt. Avkjøl noe og rør inn eggeplommene. Fjern kakeringen rundt kaken eller løft den opp av bollen og fjern plasten. Bre over glasur og dryss kokosmasse over til slutt.

Kanskje disse også frister?