Kokospudding - Denne kokospuddingen minner om vår egen karamellpudding. Siden melk ikke er brukt i det asiatiske kjøkken, erstattes den med kokosmelk. Resultatet er en karamellpudding med svak smak av kokos. Vietnameserne har kanskje lært å lage karamellpudding av franskmennene?
Foto: Ulla Westbø

Kokospudding

Denne kokospuddingen minner om vår egen karamellpudding. Siden melk ikke er brukt i det asiatiske kjøkken, erstattes den med kokosmelk. Resultatet er en karamellpudding med svak smak av kokos. Vietnameserne har kanskje lært å lage karamellpudding av franskmennene?

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

Annonse

Slik gjør du det:

Varm kokosmelken i en kjele (må ikke koke). Ha i sukker og rør til det er oppløst. Ta den av varmen, og sett til avkjøling. Tilsett så vaniljesukkeret, og pisk inn eggene (ett om gangen) og eggeplommene. Hell blandingen i en ildfast form. Varm opp ovnen til 180 °C, og sett formen i en langpanne på nederste rille i ovnen. Hell kokende vann i langpannen, og stek puddingen i 45 minutter. Stikk med en spiss kniv i midten av puddingen for å se om den er stekt. Er kniven ren, er puddingen ferdig. Ta puddingen ut av ovnen, og sett den til avkjøling. TIPS: Den er god nok som den er, men vil du gjøre litt ekstra stas på den, kan du servere karamellsaus til. Det kan av og til være vanskelig å ta en pudding ut av formen. Bruk derfor en pen, ildfast form som du kan sette på bordet. Oppskriften er hentet fra "Asia" av Anna Røer (Gyldendal) 

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 240 min
Karamellpudding
fav Tid: 30 min
Zabaglione
fav Tid: 20 min
Enkel eggekrem