Kokte plommer i smaksatt sukkerlake til frysing -
Foto: God Morgen Norge, TV 2

Kokte plommer i smaksatt sukkerlake til frysing

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Kok lake med vaniljesmak eller cognac- og kanelsmak. Hvor mye sukker som brukes er avhengig av hvor søte plommene er. Sukker er viktig for holdbarhet. Legg plommene i den kokende laken og la dem trekke rett under kokepunktet i 3-4 min. Ta opp plommer med en hullsleiv. Avkjøl plommer og lake hver for seg. Skinn og sten kan ev tas av. Plommer uten skinn bør legges i rett i avkjølt lake for ikke å bli brune. Legg plommene i fryseemballasje og fyll på med sukkerlake. Lukk tett igjen. Sett kaldt 1-2 timer før de settes i fryseboks. Tips: Vaniljestang kan erstattes av basilikum, mynte eller nellik og ingefær.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Plommechutney