Koldskål - Koldskål er en kald dansk dessertsuppe som er vanlig å spise om sommeren.
Foto: Gjertrud Hustad

Koldskål

Koldskål er en kald dansk dessertsuppe som er vanlig å spise om sommeren.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
6 porsjoner

Annonse

Slik gjør du det:

Visp kremfløten stiv. Bruk en håndvisp til å blande kremfløten sammen med surmelken. Tilsett sitronsaft, sukker og vaniljesukker. Du kan også bruke frå fra vaniljestang istedenfor vaniljesukker. La koldskålen står kjølig i kjøleskap i minst en time før servering. Server med sitronskiver og hakkede mandler, gjerne også en kremklatt, på toppen. Søte kavringer eller danske kammerjunkere serveres ved siden av. Tisp: Du kan også lage en annen variant med egg. Pisk sammen to eggeplommer med 1,25 liter surmelk, 1/4 dl sukker og ss finrevet sitronskall. Oppskriften er hentet fra Fogtdals matleksikon

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 20 min
Multe trifli