Konfektkake med appelsinsalat

Konfektkake med appelsinsalat

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Kake

Slik gjør du det:

Konfektkake: Stekeovn 175 ºC, steketid ca 40 min, nederste rille. Smelt kokesjokolade og smør. Avkjøl. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør forsiktig inn den avkjølte sjokoladeblandingen, konjakk og revet appelsinskall (kun det gule av skallet). Bland hakkede valnøtter og sjokoladebiter med hvetemel. Sikt hvetemelet over i røren og vend inn bitene av valnøtter og sjokolade. Hell røren i en godt smurt form, 24 cm og stek i ca 40 min, kaken skal være litt bløt i midten. Appelsinsalat: Skrell frukten og fjern hvite hinner. Skjær frukten i tynne skiver eller skjær ut fileter mellom hinnene. Kok sukkerlake og avkjøl. Hell den avkjølte laken over fruktskivene og la stå og trekke kaldt minst 1 time før servering. Drysseventuelt over hakkede pistasjenøtter før servering.