Konfektkake - Denne oppskriften passer i en liten langpanne.
Foto: Foto: Svein Brimi

Konfektkake

Denne oppskriften passer i en liten langpanne.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Knus Ritz-kjeks i en kjøkkenmaskin.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs. 

Vend inn bakepulver og kjekssmuler.

Fordel deigen i en bakepapirkledd liten langpanne. Stek kaken midti ovnen ved 175° i 20 min.

Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald. 

Sjokoladekrem: Rør mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem og bland inn kakao og vaniljesukker. 

Bre sjokoladekremen over den kalde kakebunnen i et jevnt lag. Sett kaken kjølig i ca. 30 min.

Sjokoladeglasur: Smelt kokesjokoladen sammen med smøret.

Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag. Sett kaken kjølig til sjokoladeglasuren er stivnet.

Tips: Når du skal skjære kaken i biter, er det lurt å la den stå litt i romtemperatur. Da er det lettere å skjære pene stykker.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.