Konfektkake - Konfekt eller kake? Hva med begge to, i én?!
Foto: Svein Brimi

Konfektkake

Konfekt eller kake? Hva med begge to, i én?!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt smøret i en kjele.

Tilsett biter med kokesjokolade og la det smelte med i smøret. 

Pisk egg og sukker luftig med en stålvisp, du trenger ikke piske til stiv eggedosis. Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Hakk Kvikk Lunsj i biter og ha det i blandingen sammen med mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.

Hell deigen over i en bakepapirkledd langpanne, ca. 30 x 40 cm.

Stek kaken midt i ovnen ved 160° i 25 min. Kaken skal være rå og litt flytende. 

Avkjøl kaken i formen i kjøleskapet til den er helt kald. 

Ha sukker og egg i en bolle og pisk til stiv eggedosis.

Finhakk sjokolade og ha det i en bolle.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.

Kok opp kremfløte og hell det over sjokoladen. Vent med å røre til sjokoladen har smeltet.

Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt gelatinen i sjokoladeblandingen.

Rør alt sammen og bland sjokoladen med eggedosisen.

Bre kremen over sjokoladebunnen og sett kaken i fryseren til den stivner.

Skjær små biter og pynt med rips og gjerne sjokoladesaus på toppen.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.