Koriandersalat - Liang ban xiang cai - Denne retten er spesiell for Hunan. I byene er samlinger rundt matbordet ofte sosialt viktige. Utenom de store måltidene kan det da serveres ulike smaksrike småretter som denne salaten. Men koriandersalaten er også svært god sammen med milde eller søtlige hovedretter. I Hunan serveres gjerne korianderen hel, som på bildet, men det er min erfaring at nordmenn finner det enklere å spise oppkuttede planter.

Koriandersalat - Liang ban xiang cai

Denne retten er spesiell for Hunan. I byene er samlinger rundt matbordet ofte sosialt viktige. Utenom de store måltidene kan det da serveres ulike smaksrike småretter som denne salaten. Men koriandersalaten er også svært god sammen med milde eller søtlige hovedretter. I Hunan serveres gjerne korianderen hel, som på bildet, men det er min erfaring at nordmenn finner det enklere å spise oppkuttede planter.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Svært sterkt krydret. Vask korianderen godt og kutt den i 2 cm lengder. Kast røttene. Finhakk peanøttene. Skrell og finhakk hvitløken. Legg korianderen i en bolle. Tilsett salt, soya-chilisaus, eddik, peanøtter, sesamolje, hvitløk og østerssaus. Rør godt om. Server med kokt ris, grønnsaker og eventuelt sammen med andre retter. Oppskriften er hentet fra boken "Xiang. Mat og kultur fra Hunan" av Feng Xian Lin (Mangschou 2003)

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Grønnsakswok