Krabbe naturell

Krabbe naturell

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Beregn 1-2 krabber pr person. Koking av krabbe: Kok opp en stor gryte med vann og salt (ca 50 g salt pr l vann). Ha gjerne i en dillstilk. Når det fosskoker, legg i krabbene. Pass på at vannet koker opp mellom hver krabbe du legger i, og at alle krabbene dekkes av vann. Legg på lokk og la koke 15-20 min avhengig av størrelse. Krabbene er ferdigkokt når de små klørene lett kan trekkes av. Ta ut krabbene, la dem renne litt av seg og avkjøl dem liggende på rygg/skallsiden. Dette for at kraften ikke skal renne ut. Rensing av krabbe: Legg krabben med ryggskjoldet ned. Ta et fast tak i bukskjoldet og brekk det løs. Det er viktig å ta ut paven, eller magesekken, før servering. Den ligger som en liten pose like bak øynene på krabben. Fjern gjellene, som er gråbleke og ligger som striper langs begge sider. Resten av innholdet i krabben kan spises. Server krabbene med sitron, majones/rømmemajones/persillepesto/tartarsaus, dill, eventuelt litt grønn sprø mild salat og loff. Helt ujålete - smaker best. Rømmemajones: Bland sammen like deler rømme og majones. Smak til med sitronsaft, finhakket dill, salt, pepper og ev litt sukker. Persillepesto: Stek/rist pinjekjernene i en tørr stekepanne. De skal ikke bli brune. Bruk en hurtigmikser og kjør sammen pinjekerner og persille. Spe med olivenolje til passe konsistens. Smak til med salt og pepper. Tartarsaus: Rens og finhakk sjalottløk, stangselleri og gulrot. Kok opp vann og hvitvinseddik, legg i grønnsakene og la koke i ca 1 min. Hell av væsken og avkjøl grønnsakene. Bland sammen majones, Diijonsennep, hakkede sylteagurk, hakkede kapers, hakket vårløk og estragon. Vend lett sammen og smak til med karri, sitron, salt, pepper og sukker. Tips: Kokte krabber kan oppbevares 1 døgn i kjøleskap. Krabbe kan fryses hel eller renset. Renses krabbene, fyll innmaten tilbake i skallet og pakk i fryseposer og frys inn. Frossen krabbe tines best i kjøleskapet.

Kanskje disse også frister?